About Us

Our work strives to enhance our sense of surroundings, identity and relationship to others and the physical spaces we inhabit, whether feral or human-made.

Selected Awards
  • 2004 — Aga Khan Award for Architecture
  • 2009 — Mies van der Rohe Award
  • 2013 — AIA/ALA Library Building Award
  • 2015 — Best Interior, Designers Saturday
  • 2016 — AIA New York Honor Award

e501 · ampliació d’una vivenda

inici > projectes > e501

e511 norwest evening_250k

saló menjador ampliada

descripció

Una ampliació + rehabilitació parcial d’un habitatge unifamiliar al camp de Marlborough, Nova Zelanda. El programa va ser crear un espai flexible per habilitar vida familiar i per treballar des de casa; construir-se amb principis i materials sostenibles per fer una llar energèticament eficient i saludable; i completar l’obra amb un pressupost limitat.
L’interior original de 12 habitacions es va buidar completament, deixant-hi només murs estructurals + forjats. La nova distribució va definir dues clares zones: la zona de viure ocupa la part sud, assolellada i lluminosa, on s’hi situa l’entrada, l’estudi, el saló, el menjador, la cuina i un bany. Les tres habitacions, el vestidor i un segon bany se situen a la part posterior o septentrional del pis. L’estudi s’ubica davant de l’entrada, amb possibilitat de separar aquest espai de la cuina i la resta de la casa amb particions i portes mòbils. Les cambres segona i tercera es van concebre com un espai ampli amb llum i ventilació natural i creuada del nord i sud, dividit amb partició pivotant i plegable quan sigui necessari.
L’apartament està completament aïllat tèrmicament i acústicament amb aïllament fet de cotó reciclat. Els extractors i les obertures de ventilació també són aïllats tèrmicament. La calefacció per terra radiant proporciona escalfament i refredament, i la fusteria externa de fusta d’alt rendiment contribueix a mantenir la temperatura interna constant.
Es va reciclar tota la fusteria interior de fusta massissa, amb la pintura decapada, les fulles reparades i  acabades encerades. Es va recuperar l’acabat de la pintura de calç al sostre de volta catalana i als murs de totxo ceràmic per reduir l’humitat de l’espai vital.

105m2
projecte 1995 obra 1996-97

entrada nova

seccions transversals · esquema mur trombe funcionament per estacions

saloneta + cuina

detall constructiu · secció entrega coberta nova a coberta existent

terrassa + saloneta

secció longitudinal · ventilació creuada + passiva en tots dos sentits

terrassa + saloneta + saló

alçats proposats · nord + oest