About Us

Our work strives to enhance our sense of surroundings, identity and relationship to others and the physical spaces we inhabit, whether feral or human-made.

Selected Awards
  • 2004 — Aga Khan Award for Architecture
  • 2009 — Mies van der Rohe Award
  • 2013 — AIA/ALA Library Building Award
  • 2015 — Best Interior, Designers Saturday
  • 2016 — AIA New York Honor Award

casa a+e · reforma integral d’habitatge

inici > projectes > casa a+e

saló

Una rehabilitació completa i integral d’un pis a Barcelona.

Una rehabilitació de principis passius i d’arquitectura bioclimàtica d’un pis a Barcelona.

Una rehabilitació integral d’un habitatge al Born Barcelonès en un edifici construït el 1867. El programa va ser crear un espai flexible per habilitar vida familiar i per treballar des de casa; construir-se amb principis i materials sostenibles per fer una llar energèticament eficient i saludable; i completar l’obra amb un pressupost limitat.

 

cuina

L’interior original de 12 habitacions es va buidar completament, deixant-hi només murs estructurals + forjats. La nova distribució va desplaçar la cuina per definir dues clares zones: la zona de viure ocupa la part sud, assolellada i lluminosa, on s’hi situa l’entrada, l’estudi, el saló, el menjador, la cuina i un bany. Les tres habitacions, el vestidor i un segon bany se situen a la part posterior o septentrional del pis. L’estudi s’ubica davant de l’entrada, amb possibilitat de separar aquest espai de la cuina i la resta de la casa amb particions i portes mòbils. Les cambres segona i tercera es van concebre com un espai ampli amb llum i ventilació natural i creuada del nord i sud, dividit amb partició pivotant i plegable quan sigui necessari.

saló + menjador

L’apartament està completament aïllat tèrmicament i acústicament amb aïllament fabricat de cotó reciclat. Els extractors i les obertures de ventilació també són aïllats tèrmicament. La calefacció per terra radiant proporciona escalfament i refredament, i la fusteria externa de fusta d’alt rendiment contribueix a mantenir la temperatura interna constant.

Es va reciclar tota la fusteria interior de fusta massissa, amb la pintura decapada, les fulles reparades i  acabades encerades. Es va recuperar l’acabat de la pintura de calç al sostre de volta catalana i als murs de totxo ceràmic per reduir l’humitat de l’espai vital.

105m2

projecte 2011-12 en associació amb l’Elisabetta Quarta Colosso
obra 2012-13 fase i + 2019-20 fase ii

estudi + saló
planta
menjador
cuina
rebedor
rebedor + bany petit
dormitori principal
balcó al dormitori principal
bany principal​
bany principal
balcó + dormitori + bany principals
dormitori 2